• BEVORDERING LOTGENOTENCONTACT voor  slechthorenden en slechtzienden
  • ONDERSTEUNING MANTELZORG in de thuiszorg
  • INFORMATIE EN AANMELDING
  • VRIJWILLIGERSWERK
 

BEVORDERING LOTGENOTENCONTACT:
Mensen kunnen slechtziend of slechthorend zijn of worden als gevolg van een aangeboren feit, zieke of veroudering. Als daardoor contacten met familie of bekenden verminderen of verloren gaan, dan kunnen wij misschien iets voor u betekenen! Verder >>>

MANTELZORGER:
Mantelzorger bent u als u vanuit een persoonlijke relatie voor een familielid of een ander met een ziekte of een handicap (langdurig) zorgt. Om het zorgen voor de ander vol te blijven houden is het belangrijk om zelf nog tijd te hebben voor contacten buitenhuis. Verder>>>

INFORMATIE EN AANMELDING:  
Op werkdagen tussen 9:00-12:00 uur
Op maandag- en donderdagochtend is projectleider, Merel Vleeming aanwezig.
Tel: 0487-593220
Bezoekadres: Leliestraat 17
Beneden-Leeuwen
Verder >>>

VRIJWILLIGERSWERK:
Diegenen die interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen voor ondersteuning aan slechthorenden en slechtzienden kunnen zich ook aanmelden bij het bovenstaande telefoonnummer. Vrijwilligers krijgen ondersteuning van een coördinator en er zijn regelmatig bijeenkomsten met het vrijwilligersteam.   

WAT IS “BEVORDERING LOTGENOTENCONTACT” ?

Lotgenoten kunnen elkaar veel steun geven. Dat is algemeen bekend. Dit project wil ook u de voordelen van dergelijke contacten laten ervaren. Met begeleiding en ondersteuning van vrijwilligers kunt u met andere lotgenoten, individueel of in groepsverband, een kaartje leggen, een praatje maken, hobby’s uitvoeren, de krant lezen, een wandeling maken. Teveel om op te noemen. Dat is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke behoefte.

Het streven is om steeds dezelfde vrijwilliger bij u in te zetten.  

ONDERSTEUNING MANTELZORGERS

Contacten kunnen familiebezoek of een bezoek aan de kapper zijn. En hoewel het niet eenvoudig is de zorg uit handen te geven, kan het dus wel noodzakelijk zijn om dit toch te doen omdat het anders niet vol te houden is.

Het project Ondersteuning Mantelzorg heeft vrijwilligers beschikbaar die een aantal uren van de vaste verzorgers willen overnemen. Het kan gaan om gezelschap houden, een wandeling maken of eenvoudige handreikingen, terwijl de vaste verzorger even de tijd voor zichzelf neemt. Dit is afhankelijk van de persoonlijke behoefte. Het streven is om steeds dezelfde vrijwilliger bij u in te zetten. 

INFORMATIE EN AANMELDING:

Bent U inwoner van Dreumel, Wamel, Beneden Leeuwen of Boven Leeuwen? Hebt u vragen en wilt u informatie ? Of wilt u gebruik maken van de service ? Dan kunt u contact opnemen met het informatie- en aanmeldpunt. Dit is gevestigd bij Stichting Welzijn West Maas en Waal (SWW).