Tekst Jan, Foto's Wamel.net

‘Kerstfeest Kinderboerderij ’

Programma
Poster
Voorpagina

Wamel,

Traditioneel wordt er op de kinderboerderij in Wamel jaarlijks een kerstviering gehouden. Dit jaar is dat op zaterdag 13 december van 17.00 tot 20.30 uur. Naast de medewerking  van een levende kerstgroep met een aantal cliënten van het dagcentrum aan de Lakenstraat in Wamel voor mensen met een verstandelijke beperking, zorgt kinderkoor Kikowa voor spel en zang en hofkapel ”De Kurketrekkers”, Adrie Vlooswijk en Sandra Gosselink voor de muzikale omlijsting van het geheel.

Verlichte kerstoptocht.
Het is de bedoeling om de kerst op de boerderij  evenals vorig jaar te laten beginnen met een  verlichte kerstoptocht, waaraan alle Wamelse kinderen kunnen meedoen. Vanzelfsprekend zijn ook de ouders, opa’s en oma’s  en kinderen afkomstig uit andere dorpen van harte welkom. Via de basisscholen is aan de kinderen gevraagd om zich zoveel mogelijk uit te rusten  met lampionnen, lampjes of lichtjes. Om de nodige sfeer te krijgen is aan de aanwonenden, waarlangs de verlichte kerstoptocht voorbij komt, weer gevraagd in hun voortuin of aan hun woonhuis sfeervolle verlichting aan te brengen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van b.v. een lichtslang, prikkabel met lampjes, fakkels, potjes of weckflessen met kaarsen of waxinelichtjes etc. Omdat er aan de optocht ook herders met een aantal schapen meelopen, wordt honden-bezitters gevraagd, hun huisdier van 16.30 tot 17.30 uur binnen te houden.


Schaapskudde door de Wamelse straten

Deelnemers aan de optocht zijn onder meer: de levende kerstgroep in een schamel onderkomen op een wagen, schapen met herders, de Kerstman in een arrenslee en uiteraard de peuters van de Ukkesoos en leerlingen van beide basisscholen met hun eventuele begeleiding. Alle deelnemers aan de optocht worden om 16.45 verwacht op de speelplaats van de Terebint aan de Stationsstraat.
Als de levende kerstgroep en de arrenslee met de Kerstman zijn aangekomen, gaat om precies 17.00 uur de optocht, onder voldoende begeleiding, van start. Uit veiligheidsoverwegingen kan niet worden toegestaan dat kinderen aan weerszijden van de kerststal of de arrenslee meelopen.


Clienten van het Dagcentrum in Wamel tijdens een vorige Kerstmarkt

De route is als volgt: van de speelplaats Terebint via  Lakenstraat, Wilhelminastraat,  Dorpsstraat, Hollenhof naar de kinderboerderij aan de Lakenstraat.

Totaalprogramma kerstviering.
16.45 uur  ontvangst kinderen met begeleiders op speelplaats van de Terebint;
17.00 uur  aanvang verlichte optocht; muzikale ontvangst op de kinderboerderij door ”De Kurketrekkers” van mensen, die niet in de optocht meelopen;
17.15 uur  aankomst bij kinderboerderij;
17.30uur  eerste optreden van KIKOWA en kerstspel cliënten dagcentrum;
18.00 uur  muziek en zang door Adrie Vlooswijk en Sandra Gosselink;
18.30 uur  tweede optreden ”De Kurketrekkers”;
18.50 uur  tweede optreden van KIKOWA en kerstspel cliënten dagcentrum;
19.20 uur  muziek en zang door Adrie Vlooswijk en Sandra Gosselink;
19.50 uur  afsluiting kerstactiviteiten met ”De Kurketrekkers”.

Tentoonstelling en verkoop kerststukjes.
Zaterdagavond is er verder op de bovenverdieping van de kinderboerderij een tentoonstelling van een aantal ”groene kunstwerken”, gemaakt door de Wamelse Creagroep.
De openstelling van deze tentoonstelling is zaterdagavond van 17.00 tot 20.30 uur.
Een aantal kerststukjes wordt ten bate van de kinderboerderij te koop aangeboden.

Beschikbare accommodatie.
De viering van het kerstgebeuren vindt weer plaats in de multifunctionele ruimte van de hooiberg, de semi- permanente overkapping en in enkele de tenten, waardoor het ”buiten staan” tot een minimum kan worden beperkt. In de benedenverdieping van de boerderij worden de kinderen volop in de gelegenheid om van de knuffelhoek gebruik te maken.

Vrij toegankelijk.
De kerstviering op de boerderij is voor iedereen gratis toegankelijk. Uiteraard hoopt het bestuur met het organiseren van deze activiteit een financieel voordeel te behalen door de verkoop van  broodjes warme worst, koffie, glühwein, chocomel en limonade.

Giften in het spaarvarken zijn van harte welkom.

 

Top