EEN HEEL JAAR LANG WAMEL; ONS DORP IN 2002…

compilatie: Hz We willen op Wamel.net een overzicht publiceren van nieuwtjes en gebeurtenissen uit 2002. Als u iets weet, foto’s hebt of dingen belangrijk hebt gevonden het afgelopen jaar, stuur ze ons. Het mag over uzelf gaan, uw buurman, een vereniging enzovoort. Over speciale geboortes op de boerderij, of bij het huisdier. Over leven of over dood, over lief en over leed. Lees hier meer...>>>>
Kerkstmarkt Kinderboerderij

foto: HzZaterdag 14 december van 17:00 tot 20:30 organiseert de Kinderboerderij opnieuw een Kerstmarkt. Klik op de foto om een indruk te krijgen van de Kerstsfeer...

De deelnemers van de Strang verzorgen de levende Kerstgroep en de verkoop van hun producten. KiKoWa zingt Kerstliedjes!

Seniorenvereniging 50+ Wamel

Jonge Senioren van 50+ zijn van harte welkom bij De Seniorenvereniging 50+. Meer dan 300 leden gingen U voor! Wat is de grondslag van deze vereniging en welke activiteiten worden georganiseerd en waar kunt U zich aanmelden leest U door hier te klikken>>>>>.

Aankomst Sinterklaas

Sinterklaas is weer in ons land. Hij kwam natuurlijk ook naar Wamel. En hoe... Eerst een overstroming waardoor de Pieten de boot terugstuurden naar Spanje, vanmiddag reed die KlungelPiet met auto-13 tegen een boom met een NietPiet die stiekum in de kofferbak meereisde. Maar Sint wilde hoe dan ook komen en nam de helicopter!

Als je hier klikt krijg je nog VEEEEEEEEL meer te zien....

Prinsverkiezing "De Oude Gierpont"

Foto: Hans v. AanholtKrijgt de huidige Prins Carnaval van de Oude Gierpont een extra ambtstermijn of wordt een nieuwe Prins gekozen? Tot de laatste minuut blijft het spannend tot om 11 minuten over 11 onder een luide roffel van de Hofkapel de Nieuwe Prins bekend wordt gemaakt. Hier is hij dan:

Prins "Don Leo de Eerste"

NIEUW: Klik op de foto voor een verslag

Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid
Naar eigen site van Stichting Tweestromenland in Beeld en GeluidCineast Jos Kruisbergen filmt voor Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid belangrijke en dagelijkse momenten van het leven van mensen in het Land van Maas en Waal. Voor een overzicht van de laatste filmopnamen klikt u op het logo hiernaast. Kies vervolgens de knop 'Filmploeg op locatie'.
Marian en Ceciel bij BUYA op TV

Marian Bouman en Ceciel Kalkers hebben 5 oktober op mogen treden in het programma BUYA van de NCRV. Hoe dat allemaal zo kwam én hoe ze het vonden leest u in het verslag van Marian en van Ceciel. Klik op een van de fotootjes hiernaast en je gaat rechtstreeks naar hún verhaal...

 

Heggen Grachtstraat en Hollenhof halve eeuw oud.

Door Ab Vermeulen

De ligusterheggen aan de Grachtstraat staan er het volgend jaar precies een halve eeuw. Die aan de Hollenhof varieren in leeftijd tussen de 20 en de 35 jaar. Tijd om er eens even bij stil te staan. Klik op de foto om verder te gaan.

Uitslagen Damkampioenschap voor Basisschoolleerlingen


Klik op het logo voor de uitslagen én foto's van het
Damkampioenschap voor Basisschoolleerlingen 2002

Lampionnen optocht

Vrijdag 8 November organiseert buurtvereniging "De Tunnelduikers" een lampionnenoptocht. De start is om 18:30 uur bij Basisscchool "De Terebint".
Stap voor stap door Wamel
Een ontdekkingstocht door het dorp en haar geschiedenis, ofwel: Wamel en haar handel en wandel…
Een wandeltocht die ook per fiets kan worden gedaan, van ongeveer acht kilometer. Het is een boekje, in kleur uitgevoerd, van ruim 20 bladzijden en een kleine 100 foto's en afbeeldingen waarmee u door het dorp wordt geleid. Er ontrolt zich een geheel nieuw beeld, men ziet de plek waar de ter dood veroordeelden werden opgehangen. Als men de ogen sluit, ziet men de stoomtram door de Dorpsstraat tuffen of ruikt men de honderden paarden op de paardenmarkt. Het begijnenklooster, de 17 jarige novice die ergens tussen 1450 en 1473 door een verliefde jongeling werd geschaakt uit het Clarissenklooster… Al lezend vervaagt de realiteit van het heden door de schimmen van het verleden, die opdoemen achter statige kastanjebomen, in mistflarden opstijgen uit oude grachten, of omhoog dwarrelen uit zeeën van wiegend groen in de weidse uiterwaarden.
De route kost € 3,50 en is te koop in de India Winkel. Hij zal de komende jaren worden uitgebreid tot een stelsel van routes in de oude Dorpspolder Wamel, waarbij men steeds zelf de route kan samenstellen uit de bouwstenen van de diverse straten of delen er van. De opbrengst komt o.a. ten goede aan de oogkliniek in Perumbavoor in India.
Opgravingen bevestigen Romeins verleden
Naar Opgravingen bevestigen Romeins verledenDe kip of het ei. Jaren is gedacht dat dorpen in West Maas en Waal geen of nauwelijks een Romeins verleden hadden. De schrijvers van "van Vamele tot Wamel" trokken dat in twijfel. Nu is het eerste duidelijke bewijs geleverd dat hun conclusies niet helemaal uit de lucht gegrepen waren. Wil van Wel en Frans van Oijen trokken op onderzoek uit en brengen verslag uit van een spannende opgraving. Hans Zondag ging mee kijken en deed de techniek.

Klik op de foto voor het verslag!
Parkmarkt 2002
Door de warmte misschien iets minder druk dan andere jaren maar reuze gezellig! Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers kan ook deze editie van de Parkmarkt worden bijgeschreven als geslaagd. Fantastisch hoe veel verenigingen zich tussen alle profesionele stands weten te presenteren. Klik op de foto voor wat beelden.
Vanaf 1 sept 2002 heeft Tikhard een eigen site: www.tikhard.nl

De volgende activiteiten staan op stapel:
* 22 oktober 2002: Tafeltennstoernooi voor de baissichooljeugd van Wamel. Aanvang: 14.00 uur in het VTC.
* 9 maart 2003: Open Wamelse Tafeltenniskampioenschappen in het VTC. Aanvang: 10.00 uur.
Nieuwe fotoalbums
Er zijn weer nieuwe fotoalbums gemaakt van diverse onderwerpen. Het album 'Lintjesregen' is een reeks foto's die gemaakt werden bij het uitreiking van het lintje aan Hans Janssen uit Wamel. Ter ere van het Oranjebal werd er ook een fotoalbum samengesteld.
Voor het album van Koninginnedag vragen we Wamelnaren om zelf pakkende teksten te schrijven en ons toe te sturen. Klik daarvoor op de knop die u onder elke foto ziet staan.
De voetballende dames van Unitas '28 hebben in het voorjaar een toernooi georganiseerd. Voor een verslag zie "Dames Tournament 2002"
SVO
In Dreumel, Wamel, Beneden Leeuwen en Boven Leeuwen hebben verschillende vrijwilligersorganisaties een samenwerkingsverband opgericht: het SVO. Mantelzorgverleners, slechthorenden en slechtzienden kunnen hierop een beroep doen als zij om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben. Klik voor meer informatie op het logo van het SVO.
Frans van Oijen, Wamelnaar van 2002
Nu was hij zelf eens aan de beurt: Frans van Oijen. Al jaren schreef hij alle teksten en oorkondes en cryptische omschrijvingen van de Wamelnaren Van Het Jaar. Dit jaar werd Frans tijdens de jaarlijkse Pronkzitting gehuldigd en ontving de titel Wamelnaar van 2002. Lees en kijk mee: Dorpspomp>Nieuws>Dorpsgenoten.
Feestelijke opening Binnenspeeltuin WAMELLAND
Wil je weten hoe Wamelland is, dan laten we Daphne aan het woord, want die is er geweest op de ochtend van de opening. Het verhaal dat ze ons opstuurde spreekt voor zichzelf.
Als er nog meer kinderen zijn die iets voor Wamel.net willen maken, stuur dat dan gerust op (mailen naar: doemee@wamel.net, of in de bus stoppen op Hogeweg 51, vlak bij de bushalte). Alles mag, verhaaltjes, tekeningen, foto's enzovoort, wel je naam en adres vermelden !


Klik op het Logo van Wamelland en lees wat Daphne er van vond. Frans en Hans maakten de foto's.

Dorpscomité organiseert een Politiek Café

26 februari organiseerde het Dorpscomité een Politiek Café. Klik op het logo om mee te discussiëren.

Het Oranjecomité bezoekt de Arena op de vooravond van Het Huwelijk

Op uitnodiging van de gemeente bezochten leden van het Wamelse Oranjecomité de Arene op de vooravond van Het Huwelijk. Het fototoestel ging ook mee. Klik op de foto hiernaast voor een fotografisch verslag...
Meebouwen aan deze site?
Jan en Jochem Zondag hebben een aantal prachtige panorama foto's van ons dorp gemaakt. Helmien Koolhout heeft voor het RK-kerkbestuur de pagina's onder Dorpsgids/Voorzieningen/Kerken gemaakt inclusief een verrassende fotoreportage vanuit de kerktoren.
Stuur een e-mail aan doemee@wamel.net wanneer u in wat voor vorm dan ook wilt helpen bij het onderhouden of uitbreiden van deze site.
KURKETREKKERS ONGEVEERTIG JAAR JONG, NATIONAAL KAMPIOENSCHAP DWEILEN


Het Ongeveertig jarige jubileum zal worden gevierd op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april 2002
Klik op het logo voor meer informatie!